Aktivita

Neuveriteľné, aká kniha sa môže stať bestsellerom

Bestseller Taktne o tráviacom trakte napísala mladá vedkyňa Giulia Enders. V knihe vysvetľuje, ako fungujú črevá a aké majú súvislosti s inými orgánmi či našou celkovou pohodou. Nečakajte však nudné traktáty. Autorka zhrnula najnovšie vedecké poznatky a ponúka ich príťažlivou formou. O tráviacom trakte rozpráva zrozumiteľne, uvoľnene a veľmi nonšalantne. Vysvetľuje napríklad, prečo nám škvŕka v žalúdku, ako správne sedieť na záchode, čo pre nás robia črevné baktérie a veľa iných faktov, na ktoré sa často hanbíme opýtať. Text dopĺňajú vtipné ilustrácie.
Neuveriteľné, aká kniha sa môže stať bestsellerom

Mladá vedkyňa Giulia Enders napísala knihu o trávení, ktorá sa v Nemecku stala bestsellerom. Publikácia Taktne o tráviacom trakte vyšla v marci 2014 a doteraz je druhou najpredávanejšou knihou na amazon.de a v rebríčku odborných kníh v paperbacku časopisu Der Spiegel je na prvom mieste. V týchto dňoch prichádza kniha aj na pulty našich kníhkupectiev a slovenským čitateľom ju prináša Vydavateľstvo SLOVART.

Ako je možné, že taká háklivá téma je zrazu populárna? Naše trávenie je totiž kľúčom k nášmu zdraviu.

Giulia Enders v knihe Taktne o tráviacom trakte s humorom a nadhľadom zhŕňa výsledky najnovších výskumov. Odpovedá napríklad na otázky

- Prečo sú niektoré potraviny označované ako zdravé (napríklad celozrnné pečivo) a iné ako nezdravé (napríklad lepok), keď majú takmer rovnaké chemické zloženie? A je to vôbec pravda?

- Prečo sú tuky dôležité pre organizmus, aj keď je to jediná látka, ktorá sa v pečeni nedetoxikuje a ide priamo do srdca?

- Ako sa líšia bielkoviny živočíšneho a rastlinného pôvodu a prečo sa musia vegáni a vegetariáni stravovať uvedomele, aby im nechýbali niektoré živiny?

Vďaka knihe si uvedomíte, aký vedecký základ majú najnovšie trendy v stravovaní a diétach. Budete sa tak môcť lepšie rozhodnúť, čo je pre nás najvhodnejšie.

Najnovšie výskumy hovoria, že na 90% prebieha komunikácia smerom od čriev k mozgu a nie naopak. Giulia Enders sa preto v knihe Taktne o tráviacom trakte venuje aj tomu, ako naše stravovanie a trávenie vplýva na stres a rôzne zápalové ochorenia.

O autorke:

Giulia Enders pôsobí na Ústave mikrobiológie na Univerzite Johanna Wolfganga Goetheho vo Frankfurte na Mohanom, venuje sa výskumu a pracuje na svojej doktorandskej práci. V roku 2012 zvíťazila s prednáškou „Darm mit Charm“ vo vedeckej súťaži Science Slam vo Freiburgu.

„Tak napínavo a zábavne o trávení ešte nikto nehovoril.“ Časopis Stern

 

 

 

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o novinkách a akciách
Generuje redakčný systém BUXUS CMS spoločnosti ui42
X
Nákupný košík
V jednej objednávke nie je možné súčasne kombinovať predobjednávkové a bežné produkty.
Z tohto produktu nie je možné objednať požadovaný počet kusov. Znížte prosím počet kusov.
Tento produkt je momentálne nedostupný.
Produkt bol pridaný do košíka
Produkt bol pridaný do zoznamu vašich rezervácií
Nastal problém pri vkladaní do košíka. Kontaktujte nás prosím.
Dopravu máte zadarmo!
Nakúpte ešte za a dopravu máte zadarmo!