 
 
                Autorka knihy síce už dlhé roky býva v Londýne, kde prevádzkuje populárnu bytovú reštauráciu, vedie kurzy vietnamského varenia, na ktorých učí ľudí z celej Európy a patrí medzi prominentných londýnskych foodblogerov, ale jej život sa stále točí okolo Vietnamu a vietnamskej kuchyne. Vo Vietname sa narodila a často sa tam vracia znovu objavovať svoje kulinárske korene. Väčšina jedál, inšpirovaných hlavne tým, čo varila jej mama a babička, vám ukáže bohatosť chutí a vôní vietnamských pokrmov i hravosť prípravy a podávania, ktorá je pre Vietnamcov typická. Môžete si uvariť napríklad polievku Pho, v ktorej sa horúci vývar dokonale snúbi s rezancami, saigonské letné závitky, dusené hovädzie mäso na badiáne, taštičky plnené kuracím mäsom, smažené rezance s mungo výhonkami či smažené banány s kokosovým krémom.
| Autor | Uyen Luu | 
|---|---|
| Pôvodný názov | My Vietnamese Kitchen | 
| Jazyk | český | 
| Väzba | tvrdá | 
| Počet strán | 144 | 
| Formát | 190 x 235 mm | 
| EAN | 9788027605118 | 
| Prekladateľ | Stanislava Moravcová | 
| Rok vydania | 2022 | 
| Edícia | Národné kuchyne |